Случай на Niobium

Случай на Niobii. Мъж на 30 години – художник. 01.09.2011г.

– Какво те води насам?
– Имам уреа плазма и малко ми падат гласовите струни. Някой звук се губи.
– От тези 2 неща кое най – много те притеснява?
– Уреа плазмата.
– По какъв начин ти се отразява проблема с уреа плазмата?
– На партньорството. Сексът не трябва да е на преден план.
– Как се чувстваш с този проблем?
– Притеснително, приел съм го.
– Кажи ми малко повече за това?
– Много е неприятно.
– Като как е човек да се притеснява?
– Притеснителното е, когато въвличам и други хора в тази история.
– Кажи ми малко повече за това?
– То е като да поемеш отговорност и към другите. Да допусна грешка към мен- да, но да допусна грешка към другите е кофти.
– Какво е чувството?
– Че не съм си изпълнил задачата и трябва да я повторя.
– Какво е чувството в това?
– Неудовлетворение спрямо вътрешното аз.
– Сега се фокусирай само върху думичката неудовлетворение и ми опиши какво е чувството в неудовлетворението по принцип!(Искам да го откъсна от съзнанието, за да влезе в подсъзнанието). Пауза.
– Имаш желанието и умението, но нямаш решителността да тръгнеш.
– Добре, кажи малко повече за това!
– Самата нерешителност носи вътрешно неудовлетворение. Самата ситуация не позволява да се изпълни тази цел.
– Какво е чувството в нерешителността?
– Нерешителността е спрямо това да оставя работата си и да скоча в непознати води. Да изоставя старите модели. (И след това отново повтаря думата отговорност спонтанно 2 пъти и изглежда, че е минерал от 6-ти ред, където темата е отговорност, но да видим какво ни очаква по – натам.”Дали Снежанка или седемте джуджета”Ха, ха….).
– Добре, продължавай! Какво е усещането?
– Страх от непознатото, неизвестното, промяната. Не съм стъпвал на тая основа и не знам какво е.(минерални думи).
– Какво е усещането да си на тая основа? Стъпвайки на самата основа, чувстваш, че тя е нещо стабилно, солидно, върху което има възможност да се гради.
– Кажи малко повече за това. Не го разбирам.
– Тепърва прохождам в това ново за мен нещо. Изпитвам страх от непознатото при самото прехвърляне на тая солидна основа. Сякаш стъпваш в един свят, който е бил мечта и този свят става плътен. Влизаш през входа , през който се влиза в тези светове. Сега съм на прага.
– Какво е усещането да си там?
– Държа ключа. Усещам огромно пространство, което е космическо, през което преминавам от единия свят в другия. Като при медитация, при която пак се връщам през една от тези врати в този свят. (4 -то ниво – делюзия)
– Чудесно, опиши ми още малко това преживяване!
– Усещам, че това, в което предстои да вляза е много красиво. Нещо, на което човек се наслаждава, споделен живот.
– Добре, опиши това преживяване още малко!
– Оставям част от себе си в стария свят, за да приема новия.
– Като как е това?
– Отърсване от някакъв товар.
– Ти каза, че усещаш, че си на прага. Като как е това преживяване да си на прага на нов свят?
– Несигурност в решението, виждаш, че тази стъпка е назряла, но пак самият преходен процес е някакво неустойчиво положение.
– Опиши ми неустойчиво положение малко повече!
– Време, в което се взема това решение, когато умът започва да се двоуми. Докато се сдъвче това ново нещо, трябва време. (жест – като стъпала нагоре с ръката)
– Опиши ми този жест малко повече! ( питам за жеста, защото е на ниво усещане и има енергия)
– Адаптиране към нов вкус. Качва се нагоре, две крачки напред, една назад.
– Какво е преживяването в това?
– Стъпване в неизвестното, при което връщането е асимилиране на случилото се.
– Какво е преживяването в това да стъпиш в неизвестното?
– Като в лаборатория с много елементи. Пълна е с мензури, с различни в-ва, в които може би това неизвестното е кой елемент с кой би реагирал в тази нова среда. Тук идва и тая отговорност в свързването на отделните елементи.
– Опиши още малко преживяването да си на основата?Като неизвестният елемент в лабораторията и това за мен е предизвикателство. Понеже обичам и да откривам разни неща го приемам като предизвикателство, което ще даде тая основа за откритието, този нов свят. Откриването на всеки елемент ме докарва по-близо до себе си. Радвам се, че нещо бива открито или, че нещо се открива.
(Тук има много енергия в тези думи и става ясно, че основната тема е откритие на нещо ново, което е темата на пети ред от периодичната таблица. Шанкаран е разделил таблицата на редове и колони и всяка от тях си има основна тема и като засечем темите излиза вярното лекарство. Нещо като кръстословица-шегувам се. Той говори и за отговорност, което е шести ред, но това не е основно и от този момент нататък съвсем го отхвърлих като възможност).
– Опиши това малко повече? Какво е преживяването?
– Удовлетворение.Открит е нов елемент, който позволява композицията на други нови елементи. Всяко ново откритие дава основа за нов градеж (жест – стъпала).
– Опиши ми този жест!(Тук той е на ниво усещане , пето ниво и затова си позволявам да го питам за жеста. Ако е на по-ниско ниво и го питаме няма да може да ни го опише. Пето ниво означава, че сме го откъснали от съзнанието и от човешките думи и вече говори с нечовешки думи, т. е. с езика на източника – лекарството. Тук вече говори глупости и самият той се подсмихва).
– Всяко едно следва другото докато откриеш точната стълба. Стъпваш на 2 крака и започваш да експлоатираш новия елемент, за да изградиш следващото стъпало.
– Добре, какво е преживяването в това?
– Това, на което стъпваш е неизвестното, непознатото и има едно съпротивление от идващото и това е пречка, защото това е неприемането.
– Добре, потопи се сега още малко в това преживяване и ми го опиши, колкото можеш по-пълно?
– Има отдръпване, отстъпване, крачка назад, за да може да се разгледа по-добре. После е приемане и крачка напред. Две крачки напред, после има период на асимилиране и организиране, т.е осъзнаването на новата структура и после крачка напред. Разглеждаш го този нов елемент и виждаш, че можеш да го добавиш към себе си, той е част от теб. Вграждаш го и се адаптираш към новото нещо. Тогава то вече може да заработи.
Любимият му филм е “Алхимикът”. Каза, че филмът е свързан с “переспектива в развитието, творение – отново думи итеми на пети ред.

Анализ:
Царство – минерално, защото използва минерални изрази като “не съм стъпвал на тази основа;неустойчиво положение;откриване на нещо ново;липса(спомена я в сънищата си, които не съм побликувала, за да не удължа случая).
Подцарство – пети ред – новото, творчеството;пета колона -стават по-прогресивни, но после се връщат назад, защото имат достатъчно увереност да започнат, но не могат да продължат. Те знаят какво да правят.като валс, крачка напред, крачка назад. Точно това каза и той: правя 2 крачки напред, една назад.

-първо ниво – име на болестта – уреа плазма
– второ ниво – факт – ……няма модалности.
– трето ниво – емоция – притеснен;страх от непознатото, неизвестното(и тук можехме спокойно да предпишем Калкарея )
– четвърто ниво – делюзия – “Усещам огромно космическо пространство, през което преминавам от единия свят в другия.
– пето ниво- правя крачка напред към новото, после крачка назад, за да го осмисля и после нак крачка напред

След лекарството уреа плазма изчезна, гласът му се оправи и стана по-бърз в реализирането на проектите си. Започна да твори по-смело. Каза, че ако преди от рисунка до рисунка са минавали 6 месеца, сега му е нужен по – малко от месец.

This entry was posted in Практика. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *