СЛУЧАЙ НА ДЕПРЕСИЯ И СКОЛИОЗА

СЛУЧАЙ НА ДЕПРЕСИЯ И СКОЛИОЗА
2.06.2014
Жена на 56 години
Депресирана е, плаче за щяло и нещяло. Даже и за най – малките неща започва да плаче. Има много силни болки в гърба при продължително ходене.
– Разкажете ми за вашия характер!
– Добра съм. Не обичам да се разправям. Затворена съм. Не обичам много да разказвам за себе си, премълчавам си много неща и сега очите ми са пълни със сълзи. Дразня се за много неща. Само малко нещо да ме нарани и плача. – До тук виждаме много силна чувствителност, обидчивост, раздразнителност и реакцията е затваряне и плач. Това означава растително лекарство.
– Кажете малко повече за това да бъдете наранена!
– Ако някой ми каже нещо обидно ме боли и ме дразни.
В детството си е била самостоятелна и обидчива, когато малкото й братче й се е карало.
– Сменяте ли настроенията си? – Задавам конкретен въпрос, защото лекарството е ясно, но трябва да потвърдим.
– На погребението на баба ми сменях настроенията си – плачех, после се смеех.
– Разкажете ми за брака си!
– Откакто мъжът ми започна да изневерява, започнаха тези плачове. Много ме дразни като не се прибира и започнах да плача.
Имала е силни болки преди мензис.
– Имане ли хоби?
– Много обичам да се занимавам с цветя. За мен това е удоволствие. Чувствам ги като живи, като че ли си говоря с тях.
Обича салата, зеленчуци, пържоли, сладко.
Буди се по 4-5 пъти в месеца по 1-3 пъти на нощ.
Предписание Staphisagria 200C
Рубрики:
Ailments for anger suppressed
Offended easily
Mood changeable
Irritability
Weeping trifles at laughing or weeping on every occasion – само 4 лекарства и Staphisagria е едно от тях

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА 16.06.2014г.
Доста по – добре е, не плаче, няма я депресията. По – спокойна, по – весела е. В началото е имала лечебна криза – силна болка в гърлото вляво и за един ден е отминала без лекарство. Имала е засилване на болките в гърба, но сега те са по – малки. Сколиозата е по – добре. Не се дразни на мъжа се и вече са в по –добри отношения. Имала е болки и кървене в хемороидите за два дни и са отминали. Спомни си,че е имала и алергия, която не се е проявявала.сънят е доста по-добре. Почти не се буди. Събужда се отпочинала.
Предписание Чакаме
Проследяване
Имала е хемороидална болка и кървене, които са отминали – това е връщане на стар симптом, който не се е сетила да спомене първият път. Продължава да е добре на всички нива.
Предписание Чакаме
9.11.2014 Проследяване
Психически е добре,има енергия но е започнала да се събужда нощем отново. Алергията продължава да е добре.Не се оплаква от сколиозата.
Предписание Staphisagria 200C
Прогнозата в този случай е много добра. Тя ще се възстанови от безсънието и след една година ще е напълно добре и без лекарство.
Тук имаме синергичност при анализа.
Царството е растително, защото тя е много чувствителна. Нямаме усещане за липса или състезателност, а само чувствителност и реактивност, което е характерно за растителното царство. Подцарството е Ranunculaceae, защото основоното усещане на растенията от това семейство е раздразнителност, нервност, смяна на настроения. Лекарството е Staphisagria,защото имаме раков миазъм – тя подтиска емоциите и основно гнева си и е много чувствителна към обидите на хората и това е основното за Staphisagria. От реперторизацията също излиза Staphisagria на първо място, така че бях убедена при предписанието.

This entry was posted in Практика. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *