САРКОДИ

 

  • Те говорят за функциите или енергията в тялото и обобщават този процес.
  • Те описват как могат да направят нещата по подреден начин, за да са сигурни, че нещата вървят перфектно и функционират добре или могат да чувстват, че не функционират правилно.

Здравни функции

  • Саркодите се приготвят от здрави действащи тъкани и секрети така, че те имат потенциал да лекуват тъканите. Тялото е здраво, когато ендокринната система върши всички функции перфекно. Всяка част от тялото има специфична функция, всяка жлеза или ензим изпълняват специфична роля. За да се поддържа здравето,
  • това трябва да бъде направено перфектно.
  • Когато виждаме света от гледна точка на неговото функциониране и го описваме, като че  една част от нашите физиологични функции е цялото ни същество, имаме нужда от саркод.” Аз трябва да функционирам ефективно”. 
  • Теми на царство саркоди

Контрол и перфектно функциониране:

Хормоните и невротрансмитерите имат специфична работа и я вършат във внимателно контролорани граници, за да функционират правилно и да поддържат баланс. При саркодите темата е: „ Трябва да си изпълнявам работата перфектно”. Има контрольор на зареждането( питуитапната жлеза); ние трябва да стоим на границата и да чакаме инструкции да действаме в подходящото време. Секретът се съдържа или освобождава от жлеза за незабавен отговор или плува и циркулира около тялото във внимателно регулиран контролиращ механизъм, който функционира перфектно.

Теми и думи на саркодите

РАБОТА/РОЛЯ/ФУНКЦИЯ – трябва да свършиш специфична работа

ПЕРФЕКЦИОНИЗЪМ/ПЕРФЕКТНО ФУНКЦИОНИРАНЕ:трябва да си вършиш работата перфектно, за да си сигурен, че всичко работи перфектно в работата, в къщи или в семейството.

ПРОВАЛ ВЪВ ФУНКЦИИТЕ: когато не си вършиш работата перфектно, това е провал. Провалът води до вина.

КОНТРОЛ/ КОНТРОЛИРАН: контролиран, регулиран, чака команда, действа по определен ред( процесите се управляват от хипофизата или от химикалите, които освобождават освобождаването).

СИСТЕМА/ МЕХАНИЗЪМ:крехка рамка, тяхната специфична работа е част от цяла система.

Хормоните, които се освобождават от жлезите имат допълнителни теми:

СЪДЪРЖАЩ СЕ В – ОСВОБОДЕН (хормонът остава във жлезата докато бъде освободен)

В КАПАН: Това напомня за случаите на птици, но обратното усещане при саркодите е ”лея се”, а при птиците е летя, рея се. Когато растението казва, че се чувства в капан имаме само едно усеяане и неговото обратно, т.е. стегнат, освободен.

БЛОКИРАН: ДД – тези случаи могат да звучат като усещането на  Cruciferae – блокиран.

ЗОНА НА КОНФОРТ: Да си стоиш в зоната на конфорт( случаите на тестостерон).

Някои случаи могат да звучат като мекотели. Съдържащ се и зона на конфорт са думи на мекотелите също. Стаза и стагнация срещу свободно преминаване или леене е тема на саркодите.

ГРАНИЦИ/ОГРАНИЧЕНИЯ: да стоиш вътре в границите, да отидеш извън границите, преливащ, спукване на банките.

ТЕКА: река, леене, преливане, смесвам, движа се, не се движа, тичане

ЦИКЛИ, КТЪГОВЕ: циркулиране, кръгове, цикли, цикличност, обратна биовръзка по веригата. Жестове показващи цикли движеяи се в кръгове.

БАЛАНС: поддържане на баланс, функциониране

ПРИВЪРЖЕНИК/фиксиран (адреналин, окситоцин)

ВРЪЗКА: свръзка (привързване е централна тема на окситоцин. Свръзка е тема още и на кортизон). Хормонът трябва да се свърже със своя рецептор, за да го накара да функционира.

This entry was posted in Теория. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.