Acetic acid

Acetic acid

Това лекарство предизвиква състояния на дълбока анемия с подпухване, огромна слабост, с чести припадъци, слабо сърце, повръщане, обилно уриниране и потене. Кръвоизливи от някои части. Особено подходящ за бледи, слаби хора, с отпуснати и слаби мускули. Линеене и дебилност.Acetic acid има способност да втечнява албуминозни и фиброзни депозити. Рак на епитела, вътрешно и локално. Сикози с възли и мравучкане в ставите. Твърд шанкър. Разреждане 1Х ще умекоти и ще накара гнойта да излезе.

Ум. – Раздразнителен, тревожи се за бизнес дела.

Глава.- Нервно главоболие от злоупотреба с наркотици. Прилив на кръв към главата с делириум. Слепоочните кръвоносни съдове са разширени. Болка през основата на езика.

Лице.- Бледо, восъчно, измършавяло. Очи потънали с  тъмни кръгове. Ярко червени, изпотени. Епителиома на устната. Горещи и зачервени бузи. Болка в лявата челюстна точка.

Стомах.- Слюноотделяне. Ферментация в стомаха. Интезивна пареща жажда. Отпадналост от студени напитки. Повръща след всяка храна.  Слабост в епигастриума. Пареща болка като от рак. Рак на стомаха. Кисело оригване и повръщане. Връщане на пареща слюнка в устата  и силно слюноотделяне. Хиперхлоридия и гастралгия. Силна пареща болка в стомаха и гърдите, последвана от студенина на кожата и студена пот по челото. Чувства стомаха си все дно, че е пил много оцет.

Корем.- Чувства корема си като че е потънал. Чести водни изпражнения, влошаващи се сутрин. Тимпанизъм. Асцит. Кръвоизлив от червата.

Урина.- Големи количества бледа урина. Диабет с огромна жажда и отпадналост./Fhos.ac./

ЖПС.- Обилен мензис. Кръвоизлив след раждане. Гадене през бременността. Разширени болезнени гърди пълни с мляко. Мляко impoverised ,синьо, прозрачно, кисело. Анемия у кърмещи майки.

Дишане.- Скрибуцащо, съскащо дишане. Трудно дишане, кашлица като вдишва. Мембранозен круп. Раздразнение на трахеята и бронхиалните тръби.

This entry was posted in Практика. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *