СЛУЧАЙ НА МИГРЕНА, НЕРЕДОВЕН ЦИКЪЛ И НЕРВНО НАПРЕЖЕНИЕ ПУБЛИКУВАН НА КРАТКО.

СЛУЧАЙ НА МИГРЕНА, НЕРЕДОВЕН ЦИКЪЛ И НЕРВНО НАПРЕЖЕНИЕ ПУБЛИКУВАН НА КРАТКО.
13. 09. 11г.
– Какъв е проблемът Ви?
– Мисля, че няколко неща не са в нормите. За 1 месец и една седмица цикълът ми идва 3 пъти.
Имам и мигрена. Като ми се случи да ме боли главата, ме събаря.И боли паметно(жест).Имах брадавици на очите и са ми ги махали с ток.(Това не е добре и е подтискане на болестта навътре.хомеопатията може да се справи с брадавиците, но отвътре).
– От всичко това кое най – много Ви въздейства?
– Главоболието.
– Кажете малко повче за него!
– Не издържам хора, шум, промяна на времето, южен вятър.Ставам неадекватна.Аз работя с хора и съм доста отговорна.
– Как Ви въздейства мигрената на живота като цяло?
– Изнервя ме, дразня се.Не се харесвам в това състояние.
– Малко се ядосвам на себе си, че съм позволила нещо да ме сломи.ИМА НЕЩО ПО-СИЛНО ОТ МЕН.(първи признаци на царството- животинско).
– Кажете за това малко повече?
– Аз винаги съм харесвала да владея всичко около мен – ситуации, хора. А така съм разконцентрирана, цяло денонощие не съм в добра кондиция.
– Опишете болката!
– Идва изненадващо, неочаквано, жестоко.
Тя е доста уверена, силна по характер, рязка и и си личи, че е властна и горда.Прилича малко на Platinum.
-Много се влияя от миризма.човешките миризми ги усещам и мога да повърна от нечистоплътен човек.Не мога да преодолея своята неприязън към нечистоплътни хора, нокти, коса.Щом аз успявам и другите трябва да могат.(Тук се появава темата външен вид, която е много важна за лекарството – перфектен външен вид).
– Опишете още малко болката?
– ТРЯБВА ДА ОТИДА ДА СЕ БОРЯ С ТАЗИ БОЛКА.Започва много СВИРЕПО.НАПРАВО МИ БЛОКИРА ТУК ЧЕЛЮСТИТЕ(посочва челюстите си).ТУК МЕ СТЯГА КАТО ЧЕ ЛИ СИЛНО СЪМ СИ СТИСНАЛА ЗЪБИТЕ.БЛОКИРАТ МИ ЧЕЛЮСТИТЕ.И първо не искам да говоря с никой и искам да си легна.Когато болката е непоносима, нямам физически сили.И започва да ме дразни светлина, белота, шум.(Това са обичайни симптоми на мигрената и затова не ги реперторизираме).
-Какви сънища сте имали през живота си?
– Израстнах с кошмари.
И тук разказва, че е сънувала пушеци, кървища, убийства, мирис на кръв, дим, гонене.”Все се пазех да не ме убият, дори се сънувах мъртва”.
– Какво беше чувството в съня?
– Страх да не ме убият.
– Кажете малко повече за усещането си в съня?
– Все трябваше да бягам, да се пазя. Чувство на самосъхранение…Трябваше да СИ СПАСЯВАМ КОЖАТА.
След това описва сън, че е била в ковчег.
– Боже колко беше студен.Трябваше да тичам, да се пазя.Отзад, вляво, мога да се закълна, че точно тук ме е пронизал куршумът( и посочва главата си).Тази болка ме пронизваше(има предвид болката в главата, която и сега е пронизваща и прави жест).И после щрак и минава.(Нещата при нея се случват внезапно и внезапно си отиват – важна характеристика на лекарствата от това семейство).
– Опишете още малко чувството в съня!
– Има тъмница, пещери, прилепи, подземия.Влажно, студено, пак има лоша миризма на влага, тъмнина, студ. Иначе обичам да ходя в пещери и се чувствам ок.
– Какво е усещането да сте в тези пещери?
– Настръхваш от студ.катакомби, мрачно е. Страх от сенки, призраци.Веднага си представям, че ще ми запушат изхода.Винаги, когато минавам през метростанцията това ми минава през ума и щрак, щрак – жест.
– И какво ще стане като ти запушат изхода?
– Няма да се справиш.(лекарството има това усещане, че е в безизходица и няма изход, както и цялото семейство).
– Кажете ми за работата си. Как се чувствате там?
– Отношенията ми са много нечистоплътни.ПРИНУДЕНА СЪМ ДА ЛЪЖА, ДА ПРАВЯ ЦИРКОВЕ, ПОСТАНОВКИ,за да се получи, ДА СЕ ПРАВЯ НА АКТРИСА.И ТРЯБВА КЪМ ВСИЧКО ДА СЕ ПРИСПОСОБЯ, ЗА ДА МОГА ДА УСПЕЯ. Парите са тези, които ме правят НЕЗАВИСИМА.
– Кажете ми нещо за детството Ви? Какъв беше характерът Ви като дете?
– Когато почина прадядо ми имах по-силно изявена гордост и не плаках.Не исках някой да ме утешава.Дори баба ми.Дядо ми никога не допускаше да е неугледен( отново темата външен вид и по-точно безупречен външен вид, което говори за раков миазъм с неговия перфекционизъм). Не исках да общувам, исках да съм сама. СКРИТА, да не ме забелязват.ДА СЕ СКРИЕШ, ДА СТАНЕШ НЕЗАБЕЛЕЖИМ, защото не можеш да си весел и да разкажеш някакви весели истории.
След това разказва филм, в който основното впечатление и е направило, че главната героиня е молила героя ДА Я УМЪРТВИ.
-И това беше толкова трогателно. Нямаше смисъл да живее.
Действието отново се развива в пещера, и има разрушение, смърт – сифилиичен миазъм, но виждаме и безупречност, перфекционизъм – раков миазъм, така че случаят е раково – сифилитичен).
Обожава банани и обича фреш от портокали.
Предписание: Ellaps corallinum 200C 3 дози за 3 дни
13.09. 11г. Проследяване:
-Как сте сега?
-Добре-От 13 .09. главата ме е боляла само 1 път и то меко. Няма ги тези „паметни” болки.
-Как се чувствате отвътре?
-По-спокойна съм.Научих се да живея в нактоящия момент, а преди си хабях енергията за стратегии за утрешния ден и миналото.
– Кажете още малко за това?
– По-спокойна съм за дъщеря ми, която е в чужбина. Преди много се притеснявах.сега съм си в пълния конфорт, защото моята обич е супер обсебваща. Аз не давах нищо да и се случи, бях над нея ей така.
– Добре, продължавайте!
– Не се връщам в миналото да анализирам, а преди това съм се изяждала от критика към себе си. Много повече късмет имам откакто не обръщам внимание на хората, не влагам никаква емоция.ако стане, стане, никаква емоция, изчаквам търпеливо.
– Има ли ги още кошмарите?
– Не, сънувам хубави сънища. Сънувах слънчев хълм, трева и аз ходя боса по тревата.Имаше мирис на пръст, както като се вади лук.Пръстта беше топла.
– Какво беше чувството в съня?
– За топлина.
– Опишете какво е чувството в топлината?
– Успокояващо. Най – накрая не се чувствам опъната като струна, защото така съм се чувствала 20 години.От най – малкото и щеше да се скъса.Само да ме докоснеш и можех да съсипя някой с груби думи.После се извинявам, ама той човекът си се чувства НАРАНЕН.(тук излезе и основното усещане на семейството).По-мек си, не си така опънат. Бях груба и толкова безсърдечна.

Предписание: Чакаме
Няколко месеца след първата доза почина неин близък и тя обаче го прие нормално и нямаше големи терзания. Благодарение на лекарството успя да се справи безболезнено със загубата.
През следващите 2 години имаше главоболие още 1-2 пъти, но след няколко дози от лекарството изчезваше. Имаше и настинка с кашлица и отново повторихме лекарството 2 или 3 пъти и отново настъпи подобрение и симптомите отшумяха. Мигрената и менструалните и проблеми са овладяни и тя е напълно добре.
Анализ:
Царство: животинско, защото тук нямаме липса като при минералите или чувствителност като при растенията, а имаме състезателност, аз срещу другите, както и много усещания, които са животински характеристики.
Подцарство: змии, защото имаме внезапност – змиите нападат внезапно от прикрита позиция, прискитост – тя каза – искам да се скрия, не искам никой да ме види. И освен това имаше темите лицемерие, клюкарстване, което излезе в проследяването, но съм го спестила, за да е по-кратко.
Сеемейство Elapidae .То включва кобрите, мамбите, крайтовете, морските змии, тигровите змии, кораловите змии, австралийските тайпани, общо над 230 вида.
Характерното за членовете на това семейство, е че не са много социални, предпочитат да са сами и никой да не нарушава спокойствието им. Често пациентите казват: „не искам да ме безпокоят; искам да ме оставят намира; не допускам никого в личното си пространство…” И точно затова всяко навлизане в територията (това си е „животинска” дума) ги изправя нащрек и те нападат. И затова тя повтаряше, че когато има мигрена не иска да я безпокоят, а иска да е сама.Основното и усещане е за нараняване. Змиите Elapidae стават нащрек само ако някой наруши територията им, за разлика от Viperidae (Crot-h, Crot-c, Cenchris, Bothrops, Lachesis, Toxiciphis), които са постоянно нащрек и са събрани много на едно място, истинско змийско гнездо.

Източник: Elaps corallinum
Elaps са много егоистични (съвсем змийско качество), много суетни и по някакъв особен начин срамежливи. Да, да егоистични, но срамежливи – и нека не ви учудва това, при змиите винаги има две страни, външна и вътрешна, красива и отровна. Те много си приличат с Palladium и Platinum. Пациентката се държи гордо и надменно като платина.Elaps е животинският аналог на Platinum според Кулхарни.Също така темата за имиджът, външният вид са много важни. Тя не го каза директно, но стана ясно, че за нея е много важно как ще се представи в работата си и тази мигрената и пречеше да е на висота.Освен това Elaps corallinum е коралова змия.Те са много красиви и известни с шарките си обикновено в червено и жълто. Те са много изискани и за тях външният вид е много важен. Тук тази тема беше изразена, както и в проследяването тя спомена, че за нея е много важно да има аксесоари, гривни и те да подхождат на другите цветове на дрехите.
Фатак: Трепери от най – малкото противоречие.
Ядосан на себе си, не желае да говори.
Шанкаран: желание за банани и портокали.

Реперторизация:
Mind Haughty
Head pain cutting
Dreams dead of the
Mind delusion persecuted
Mind delusion beaten he is being
Mind Company aversion
Mind Quarrelsome
Mind Striking
Mind Conversation aversion

Коралова змия

Коралова змия

This entry was posted in Практика and tagged . Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *