СЛУЧАЙ НА ДЕПРЕСИЯ И СКОЛИОЗА

СЛУЧАЙ НА ДЕПРЕСИЯ И СКОЛИОЗА
2.06.2014
Жена на 56 години
Депресирана е, плаче за щяло и нещяло. Даже и за най – малките неща започва да плаче. Има много силни болки в гърба при продължително ходене.
– Разкажете ми за вашия характер!
– Добра съм. Не обичам да се разправям. Затворена съм. Не обичам много да разказвам за себе си, премълчавам си много неща и сега очите ми са пълни със сълзи. Дразня се за много неща. Само малко нещо да ме нарани и плача. – До тук виждаме много силна чувствителност, обидчивост, раздразнителност и реакцията е затваряне и плач. Това означава растително лекарство.
– Кажете малко повече за това да бъдете наранена!
– Ако някой ми каже нещо обидно ме боли и ме дразни.
В детството си е била самостоятелна и обидчива, когато малкото й братче й се е карало.
– Сменяте ли настроенията си? – Задавам конкретен въпрос, защото лекарството е ясно, но трябва да потвърдим.
– На погребението на баба ми сменях настроенията си – плачех, после се смеех.
– Разкажете ми за брака си!
– Откакто мъжът ми започна да изневерява, започнаха тези плачове. Много ме дразни като не се прибира и започнах да плача.
Имала е силни болки преди мензис.
– Имане ли хоби?
– Много обичам да се занимавам с цветя. За мен това е удоволствие. Чувствам ги като живи, като че ли си говоря с тях.
Обича салата, зеленчуци, пържоли, сладко.
Буди се по 4-5 пъти в месеца по 1-3 пъти на нощ.
Предписание Staphisagria 200C
Рубрики:
Ailments for anger suppressed
Offended easily
Mood changeable
Irritability
Weeping trifles at laughing or weeping on every occasion – само 4 лекарства и Staphisagria е едно от тях

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА 16.06.2014г.
Доста по – добре е, не плаче, няма я депресията. По – спокойна, по – весела е. В началото е имала лечебна криза – силна болка в гърлото вляво и за един ден е отминала без лекарство. Имала е засилване на болките в гърба, но сега те са по – малки. Сколиозата е по – добре. Не се дразни на мъжа се и вече са в по –добри отношения. Имала е болки и кървене в хемороидите за два дни и са отминали. Спомни си,че е имала и алергия, която не се е проявявала.сънят е доста по-добре. Почти не се буди. Събужда се отпочинала.
Предписание Чакаме
Проследяване
Имала е хемороидална болка и кървене, които са отминали – това е връщане на стар симптом, който не се е сетила да спомене първият път. Продължава да е добре на всички нива.
Предписание Чакаме
9.11.2014 Проследяване
Психически е добре,има енергия но е започнала да се събужда нощем отново. Алергията продължава да е добре.Не се оплаква от сколиозата.
Предписание Staphisagria 200C
Прогнозата в този случай е много добра. Тя ще се възстанови от безсънието и след една година ще е напълно добре и без лекарство.
Тук имаме синергичност при анализа.
Царството е растително, защото тя е много чувствителна. Нямаме усещане за липса или състезателност, а само чувствителност и реактивност, което е характерно за растителното царство. Подцарството е Ranunculaceae, защото основоното усещане на растенията от това семейство е раздразнителност, нервност, смяна на настроения. Лекарството е Staphisagria,защото имаме раков миазъм – тя подтиска емоциите и основно гнева си и е много чувствителна към обидите на хората и това е основното за Staphisagria. От реперторизацията също излиза Staphisagria на първо място, така че бях убедена при предписанието.

Публикувано в Практика. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *