САРКОДИ

 

  • Те говорят за функциите или енергията в тялото и обобщават този процес.
  • Те описват как могат да направят нещата по подреден начин, за да са сигурни, че нещата вървят перфектно и функционират добре или могат да чувстват, че не функционират правилно.

Здравни функции

  • Саркодите се приготвят от здрави действащи тъкани и секрети така, че те имат потенциал да лекуват тъканите. Тялото е здраво, когато ендокринната система върши всички функции перфекно. Всяка част от тялото има специфична функция, всяка жлеза или ензим изпълняват специфична роля. За да се поддържа здравето,
  • това трябва да бъде направено перфектно.
  • Когато виждаме света от гледна точка на неговото функциониране и го описваме, като че  една част от нашите физиологични функции е цялото ни същество, имаме нужда от саркод.” Аз трябва да функционирам ефективно”. 
  • Теми на царство саркоди

Контрол и перфектно функциониране:

Хормоните и невротрансмитерите имат специфична работа и я вършат във внимателно контролорани граници, за да функционират правилно и да поддържат баланс. При саркодите темата е: „ Трябва да си изпълнявам работата перфектно”. Има контрольор на зареждането( питуитапната жлеза); ние трябва да стоим на границата и да чакаме инструкции да действаме в подходящото време. Секретът се съдържа или освобождава от жлеза за незабавен отговор или плува и циркулира около тялото във внимателно регулиран контролиращ механизъм, който функционира перфектно.

Теми и думи на саркодите

РАБОТА/РОЛЯ/ФУНКЦИЯ – трябва да свършиш специфична работа

ПЕРФЕКЦИОНИЗЪМ/ПЕРФЕКТНО ФУНКЦИОНИРАНЕ:трябва да си вършиш работата перфектно, за да си сигурен, че всичко работи перфектно в работата, в къщи или в семейството.

ПРОВАЛ ВЪВ ФУНКЦИИТЕ: когато не си вършиш работата перфектно, това е провал. Провалът води до вина.

КОНТРОЛ/ КОНТРОЛИРАН: контролиран, регулиран, чака команда, действа по определен ред( процесите се управляват от хипофизата или от химикалите, които освобождават освобождаването).

СИСТЕМА/ МЕХАНИЗЪМ:крехка рамка, тяхната специфична работа е част от цяла система.

Хормоните, които се освобождават от жлезите имат допълнителни теми:

СЪДЪРЖАЩ СЕ В – ОСВОБОДЕН (хормонът остава във жлезата докато бъде освободен)

В КАПАН: Това напомня за случаите на птици, но обратното усещане при саркодите е ”лея се”, а при птиците е летя, рея се. Когато растението казва, че се чувства в капан имаме само едно усеяане и неговото обратно, т.е. стегнат, освободен.

БЛОКИРАН: ДД – тези случаи могат да звучат като усещането на  Cruciferae – блокиран.

ЗОНА НА КОНФОРТ: Да си стоиш в зоната на конфорт( случаите на тестостерон).

Някои случаи могат да звучат като мекотели. Съдържащ се и зона на конфорт са думи на мекотелите също. Стаза и стагнация срещу свободно преминаване или леене е тема на саркодите.

ГРАНИЦИ/ОГРАНИЧЕНИЯ: да стоиш вътре в границите, да отидеш извън границите, преливащ, спукване на банките.

ТЕКА: река, леене, преливане, смесвам, движа се, не се движа, тичане

ЦИКЛИ, КТЪГОВЕ: циркулиране, кръгове, цикли, цикличност, обратна биовръзка по веригата. Жестове показващи цикли движеяи се в кръгове.

БАЛАНС: поддържане на баланс, функциониране

ПРИВЪРЖЕНИК/фиксиран (адреналин, окситоцин)

ВРЪЗКА: свръзка (привързване е централна тема на окситоцин. Свръзка е тема още и на кортизон). Хормонът трябва да се свърже със своя рецептор, за да го накара да функционира.

Публикувано в Теория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *